Ensamstående utan barn ska betala, inte få pengar..


Jag har fått en hel del e-postmeddelande med anledning av artikeln i Kvällsposten, och min annons på Blocket.

Vad nog inte alla vet är att om du är ensamstående utan barn förväntas du betala.
Nej, jag får inget bostadsbidrag. Det får man inte om man inte har barn eller inte är pensionär.

Sedan så får man inga pengar av cancerfonden. Jag blev istället erbjuden några dagar på Lydiagården, men när det var dags för det, ströp de pengarna även dit.

Sedan ett par saker ang artikeln i Kvällsposten:
Nä, jag har aldrig velat ha barn.

Nä, jag klarade mig inte bra på min lön eftersom jag inte fått någon löneförhöjning på FEM år, trots att jag var anställd på nystartsbidrag, vilket jag åtskilliga gånger diskuterat med min chef.

Sedan är jag inte mellanchef *fniss*.
Den ende som är chef är chefen. Alla andra är anställda som kundtjänstmedarbetare, oavsett vad de arbetar med.
Jag skötte vår hemsida, allt grafiskt material, var med och producerade vår app, klippte och klistrade film, producerade ljudfiler till vår talsvar etc. En femtanfiffig brud mao.
Jag fick använda egen utrustning såsom min iPad, iPhone för att detta skulle vara möjligt.
Facket fick till slut gå in och tvinga företaget att ge mig den höjning de måste sedan Tele P skaffade hängavtal på kollektivavtal förra året. Man kom ju på att man inte kan ha lönebidragare utan kollektivavtal.

På fem år hinner min hyra gå upp med 1.600 kr, för att inte tala om el, mat osv.

Som lite kuriosa kan jag berätta att min chef anklagade mig förra veckan till en kollega att jag via VPN tagit mig in på min arbetsdator och raderat filer.
Vi kollegor (fd som nuvarande) som träffats ibland har sagt att vi borde skriva en bok om detta ställe.

Så hur jag än vänder och vrider det så klarar jag mig inte.
Även om F-kassan ger mig 80% av min lön.
Där finns ingen rättmätig hjälp att få, och därför måste jag komma på lösningen så att jag slipper sitta med ångestkonvulsioner på natten.
Jag behöver kunna slappna av när det gäller det ekonomiska.
Jag behöver hjälp hemma. Idag har jag inte ätit för jag kan inte gå då cellgifterna rasar i kroppen.
Får jag dem på onsdagen, kickar de in på helgen och jag är helt utslagen i flera dagar.
Igår kväll var rent jävlig. ComHem har fortfarande inte fixat telefon/Internet och jag mådde så dåligt att jag trodde jag skulle dö, men jag kunde inte ens ringa Onkologen.

Jag ska svara på alla mail ni skickat, goa människor. Men inte idag.

Om Peggy Bell of Sweden

My thoughts are as unique as yours. Let's have a fusion Visa alla inlägg av Peggy Bell of Sweden

54 responses to “Ensamstående utan barn ska betala, inte få pengar..

 • Maria

  Du får gärna komma och bo med oss
  I Göteborg, vet ej om det funkar med din medicin mm men du är hjärtligt välkommen!

  Hör av dig om du vill veta mera
  Vi har hund och katt och ett gott hjärta
  Fin trädgård och nära till Sahlgrenska

  Med vänlig hälsning, Maria

 • Anders Sjöberg

  Hej!

  Läste om dig på Aftonbladet. Tycker att det är för jävligt. Jobbar som sjuksköterska och har väl en medfödd gen om att hjälpa medmänniskor. Då därför erbjuder jag dig att komma till mitt STORA hus på landet. Ligger strax öster om Trelleborg (Klagstorp). Min son bor hos mig v.a vecka. Har en härlig hund Berner Sennen. Välkommen 🙂

 • Mimmi Sollevi

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11295577.ab

  shit alltså kämpa på…fattar inte att kronofogden ställer till det för dig!!

 • Helen Almqvist

  Hej! Blir så förbannad och ledsen när jag läser om dej. Vi som bor i ett sådant ”bra” land kan unte hjälpa de som verkligen behöver det. Jag jobbar inom hemvården och ser verkligen hur gamla och sjuka har det. Jag bor i Varberg med en underbar man,dotter (3år) och son( 20 år). Du är jätte välkommen hit för att ladda dina ”batterier”. Har inte jätte stort men som dom säger: finns det stjärterum så finns det hjärterun. Hör gärna av dej om jag kan hjälpa dej på något sätt. Kram från en okänd 47 årig kvinna.

 • Chrille

  Detta är sanslöst! Fast jag förstår din gnagande oro över skulder, fast jag är frisk mår jag dåligt av dem jag med.

 • Magnus

  Kan du inte lägga ut ett bank-konto nr eller nåt så att man kan skänka en slant? Om många personer tex skänker allt mellan 100-1000 kr så blir det snabbt pengar.

 • Anonym

  Jobb är jobb och privat är privat. Det är inte arbetsgivaren som är skyldig till din sjukdom.

  • Anonym

   Det märks att du inte vet vad du pratar om. Om man på nära håll har upplevt cancer och vad den kan göra med din kropp och alla väldigt tuffa behandlingar. Det går inte att beskriva hur jobbigt det är både fysiskt och framförallt psykiskt. Sedan ska du ha ork att stångas emot arbetsgivare och försäkringskassan. Det har blivit ett mycket hårt samhälle idag så jag tror verkligen inte du vet vad du talar om. Då skulle du förstå.

  • Anonym

   Blir arg när jag läser föregåendes svar på jobb är jobb och arbetsgivaren inte rår för din sjukdom.
   Det märks att du inte vet vad du pratar om. Om man på nära håll har upplevt cancer och vad den kan göra med din kropp och alla väldigt tuffa behandlingar. Det går inte att beskriva hur jobbigt det är både fysiskt och framförallt psykiskt. Sedan ska du ha ork att stångas emot arbetsgivare och försäkringskassan. Det har blivit ett mycket hårt samhälle idag så jag tror verkligen inte du vet vad du talar om. Då skulle du förstå.

 • Henrico

  Nu rör det på sig.
  Jösses vad jag hoppas att det löser sig för dig för du är värd så mycket gott.

  Med varma häslningar
  /H

 • kenny

  Bor du i hyres eller bostadsrätt?

 • Anonym

  Hej!! Tycker så hemskt för dig, men det jag undrar över är just var är socialhjälpen, försäkringskassan , skattepengar du har betalt i alla år o nu när du som mest behöver hjälp borde det finnas. Tycker att det är hemskt år 2012 att du som är dödssjuk inte kan få värdig liv i din lägenhet m hjälp det är du värd

 • kenny

  Har du någon privat mail.. har ev ett litet förslag?

 • Emelie

  För er som vill skänka en slant så har hon skrivit här: http://peggybellsweden.com/2012/09/21/fick-tips-om-insamling/

 • Camilla

  Har ungefär samma storlek på skuld som du. Cirka 80,000:- hos kronofogden och även en del hos inkasso. Vidrigt sätt att leva skuldsatt. Har dock hälsan och en man som ser till att det går runt ekonomiskt. Tänker på dig och håller tummarna att det löser sig på något sätt. Du kan INTE bo i husvagn!! Vi har 4-årig dotter och katt. Bor i en fyra i Stockholmstrakten. Du är välkommen till oss även om jag antar att vi bor ”fel” i förhållande till din vårdgivare mm.

  Kram

 • Em

  Högst upp till höger på sidan här under ”Donera” kan man också klicka, det ska jag göra 🙂

  • Anonym

   Jag hoppas att det löser sig för dig med ditt boende och att du får må så bra som det går jag vet att det är tufft. Min mamma drabbades av cancer i levern så jag vet hur tufft det är. Och hur jobbigt det är att slåss för sina självklara rättigheter.
   Kram / Veronica

 • Livia

  Du skriver att du inte får bostadsbidrag, men om du går på sjukopenning från försäkringskassan borde du väl få bostadstillägg? bara tänkte så du inte missat den delen man kan få från f-kassan. Undrar lite ang artikeln i tidningen också, det står att du har 7600 i hyra och att du har 5000 kvar efter den är betald? då undrar jag bara hur mkt du betalar på din skuld varje mån? den måste ju gå dra ner så du betalar mindre nu när du har mindre i inkomst? enligt mig så förstår jag inte riktigt hur det inte går ihop om du har 5000 kr kvar efter hyran är betald. förklara gärna om du vill eftersom det inte stod så utförligt i tidningen.
  MVH.

  • Peggy Bell of Sweden

   7600 är bara hyran. Sen ska telefon, tv, försäkringar, mobil, el etc betalas. Jag betalar ca 1400 i skuld varje månad som dras automatiskt från mitt konto. Sedan ska jag gärna äta något. Sen finns där inga pengar kvar. Jag ser det inte som konstigt. Jag ligger mest och är inte precis ute och shoppar och går på restaurang. Jag bet av en tand häromdagen som får vara som den är.

   • Bettan

    Jag tycker ärligt talat inte att du behöver förklara dig för någon. Du har ställt upp på en artikel i aftonblaskan där du berättat det du vill berätta. Har du skulder så har du, du behöver inte redovisa hur de kommit till eller hur många råttören du har över efter att allt är betalt. Vi förstår att det är förjävla knapert om man funderar på att flytta ut till en husvagn när man har en så pass allvarlig sjukdom. Mycket rörande historia. Det tar verkligen ont i hjärtat när man läser mycket av vad du skrivit, å andra sidan sitter jag och ler åt det roliga du också får fram. Jag har inget att erbjuda men skickar en tanke. Fina konstverk du gjort dessutom! Kram //Bettan

 • Sanna

  Usch vad jag blir arg när jag läser sånt här. Du är mer än varmt välkommen att bo hos mig i Staffanstorp!

 • Oskar

  Blev berörd av din historia…

 • Martin

  För jävligt rent ut sagt. Jag saknar ord hur det här j-à samhället har utvecklats. Hoppas det löser sig för dig och att du får som du vill

 • Berit

  Hej Peggy! Jag känner djupt med dig. Jag tycker du är en stark tjej som orkar skriva om din situation. Bra att du delar med dig, att du berättar öppet om hur du har det. Jag måste också säga att det värmer mig oerhört mycket att läsa några av kommentarerna här ofanför. Så UNDERBART att det finns människor som vill öppna både hem och hjärta i den här svåra situationen. Peggy, om du kan, ta emot kärleksfulla människors välkommen! T.ex mellan Malmö och Klagstorp är det ju inte så långt. Göteborgserbjudande med närhet till Sahlgrenska låter inte heller fel. Även Varberg är en mycket bra plats på jorden. Där har men nämligen ett fantastiskt sjukhus, ett sjukhus som är vida omtalat för sin goda omvårdnad.
  Med varmaste hälsningar önskar jag dig allt gott! / Berit

 • marielle

  Gör mig riktigt ont i hjärtat att läsa artikeln i Aftonbladet. Att varje månad sitta å få ångest pga räkningar,å bara ha en sjukpeng. Det känner jag mer än väl till!

  Det som är så fruktansvärt är att sjukreformen i Sverige inte tillåter människor att bli friska eller få gå bort i lugn och ro utan en massa extra stress! Jag hejar starkt på dig och hoppas myndigheter etc kan ge dig ett brake i vardagen!

  Mvh Marielle

 • dens

  Hej

  Ledsen att höra om ditt öde!

  Jag tänkte tipsa dig om vad du kan göra för att få lite pengar.

  Det finns massor med fonder särskilt för dem som är menlösa sjuka utsatta ensamstående osv ..
  Själva rätta fonden för dig vet jag inte så här på rak arm vilken .. men be en vän till dig att besöka olika bibliotek där finns en särskild bok om alla fonder och vilka som får söka dem.
  En vän till mig fick 25 tusen för att köpa möbler tex
  hon var sjukskriven.
  Det jag vet som behövs är: intyg från skatteverket, försäkringskassan och en kopia på hyreskontrakt.
  kanske har du fina vänner till hjälp med detta.

  lycka till!!

  ps det finns en del långtids permanent campingar.
  som kostar en del.. men kolla in detta – off-grid.se

  • dens

   off-grid.se

   kanske extremt jobbigt och kräver en del..

   men älskar den bloggen

  • Livia

   Angående fonder och liknande kan även psykolog eller terapeut hjälpa dig med det! Jag fick hjälp av psykolog att söka ett par fonder när jag mådde dåligt och hade det knapert.

   • Peggy Bell of Sweden

    Jag har haft den kontakten med kuratorn på sjukhuset. Hon kunde inte hjälpa mig med några fonder eftersom jag inte hade barn eller var pensionär. Har skrivit om det i ett inlägg.

    Hälsar Peggy

 • Klara

  Ett tips för att underlätta angående ekonomin är att ansöka om skuldsanering hos kronofogden. Det behöver inte vara några jättesummor det handlar om för att det ska gå igenom. Har själv haft mycket bra kontakt med fogden som gjort vad de kunnat för att hjälpa mig med min situation.

  • Anonym

   Men ärligt, skuldsanering är väl det sista tjejen behöver, hon behöver ju hjälp nu!! Tyvärr har jag inga medel själv att hjälpa till med men hoppas innerligt att det löser sig till det bästa som går!!

 • Anonym

  Flytta ta mig till nåt billigare!!!!!!

 • Kerstin

  Peggy! Läste artikeln i Aftonbladet, där stod din bloggadress. Har läst från november 2011 och framåt. Vilken otrolig styrka du har!
  Jag är stum av beundran inför ditt sätt att orka med den gräsliga situation du hamnat i. Själv lever jag mitt liv i ständig kaos. Yngsta dottern 18 år har drabbats av ätstörningar, dålig i 15 månader. En tystlåten, försynt tjej som råkade illa ut i åk. 9 med klantiga lärare som tom mobbades. Tjejkompisar som försvann. Hon är 162 cm lång och vikten innan allt började var ca 45 kg, under augusti vägde hon 35 kg. Ett tag levde hon på ca 4 dl yoghurt om dagen. Som mamma känner man sig sååå hjälplös och även misslyckad, det mest livsnödvändiga som att se till att mitt barn äter mat, har du misslyckats med. Det stöd och den hjälp som vi trodde vi skulle få på ätstörningskliniken har blivit en stor besvikelse, att sitta vid ett bord och få höra ”du måste äta”. Det fattar vi själva. Tjatade men hotade till slut med att själv kontakta psykolog innan vi efter 9 månader fick träffa avdelningens psykolog som varit till enorm hjälp. NU när tjejen fyller 18 år om en månad, räknas hon som vuxen och skrivs över till vuxenavd. Kommentaren från min dotter är ” Jag är myndig men jag absolut inte vuxen”. Precis som du pendlar vi mellan total förtvivlan och relativt lugna dagar. Jag vägrar att ge mej. Tjejen ska ha den vård hon har rätt att få, om jag så ska vara väldigt otrevlig och envis. För att orka vara sjuk måste man vara väldigt frisk eller ha någon som stödjer en.
  Mängder av styrkekramar. Kerstin

 • Cassandra

  Oj Peggy, jag beundrar dig och din styrka, jag läste din blogg igår från nu till 2010, vilken en otrolig person du är, och vilket öde du har drabbats av. Jag är sjuksköterska till yrket och snart även klar narkossyrra, behöver du råd och så, fråga bara, jag ska fortsätta läsa din blogg. Kram

 • Love

  Kan du spela gitarr? Jag frågar därför att jag träffade en Peggy i Malmö för många år sedan som spelade gitarr. Vi umgicks ett tag men tappade kontakten.

  I vilket fall så blir jag väldigt berörd. Inte för att det hjälper dig kanske men…
  Hoppas verkligen att det händer något i positiv riktning så att du kan få ha det bra dina sista år. Det borde vara en mänsklig rätt och självklarhet.

 • Monica Persson

  Detta är bara för tragiskt! Du om någon borde få ALL HJÄLP DU KAN FÅ. Du har nog med din Cancer, jag uppmanar hela Svergie att hjälpa dig. Lägg ut ett konto, så ska du se att det finns massor av människor i detta land med ett stort hjärta. Har du kontaktat Socialabyrån?? Och att du inte fått hjälp från Cancerfonden är mycket märkligt och att du inte ens fick åka på rehab??? De brukar ställa upp på de sjuka. Pröva igen, du har rätt till det.. Jag vill få tag i dig privat. Hur kan jag nå dig? Varma kramar till dig.

 • researcharen

  Jag har läst aftonbladets artikel och snabbt skummat igenom lite kommentarer etc här. NÄr jag läste aftonbladet så blev jag rätt så rörd och kände att jag ville hjälpa. Sedan gjorde jag lite egen snabb research och blir då lite mera tveksam.
  Söker jag på hitta och hemnet så verkar din bostad vara en bostadsrätt med ett värde på mellan 1,4 – 1.6 miljoner? Det har iallafall legat ute bostadsrätter på din adress tidigare.

  En försäljning och flytt till billigare hyresrätt kan kanske lösa dina bekymmer samt få en slant över och skuldfri? Nej. Det kanske inte blir den finaste lägenheten, men det kan lösa dina ekonomiska bekymmer och betydligt bättre levnadsstandard än i en husvagn

  7600 i hyra som någon skrev är rätt så mycket.

  Av aftonbladets bild så ser det ut att vara en hel del värde av lösöre. Sälja?

  Jag själv tjänar det dubbla mot vad du får i månaden, men gör av med mindre än din inkomst. Allt handlar om prioriteringar.

  Ge mig ett bra svar på ovanstående funderingar så skänker jag en slant

  • Peggy Bell of Sweden

   Så sant. Mitt hus är en brf, men jag har inte köpt, utan hyr av föreningen. Annars hade jag naturligtvis sålt:)

   Hälsar Peggy

  • Anonym

   Men nu är det ju inte så lätt att bara få en billigare hyresrätt när man hamnat hos fogden. Det är ju det som är det jävliga.

   • Anonym

    Nej det är det inte utan då får man bo inneboende som vi gjort i 3 år nu med vår lilla dotter. Vi hyr två rum för 6000 inneboende hos en annan familj. Om vi haft möjlighet till eget kontrakt hade vi hellre bott i egen tvåa med lägre hyra och möjlighet att betala av mina skulder som uppkom pga sjukdom och strul med både försäkringskassa och andra. Önskar dig lycka till Peggy!

 • Mariann Erlandsson

  Hej,tycker att detta är för jävligt!Sverige är ett kanon land,sålänge som du jobbar och betalar din skatt!Har själv gått igenom detta då min man gick bort i cancer i januari.Har inga bra ord eller vet inte ens vad jag ska säga till dig.Vi kämpade i 8 månader innan han gick bort och nu kämpar jag själv.Även om ekonomin går plus-minus så är det ju allt annat man är själv om nu.Barnen,huset,läxor,beslut,underhåll av hus.trädgård,handla,aktiviteter ja listan är oändlig.Kämpa på,försök,ha det så bra som du bara kan och ta vara på din tid!KRAMAR Manne

 • Kimona

  Klart du kan få bostadsbidrag

 • babar

  försörjningsstöd då?
  Det är bara du ansöker om det, ska inte vara några problem, har man inte pengar så det räcker så fixar soc det.

  • Peggy Bell of Sweden

   Hehe! Nej. Riktigt så går det inte till. Då ska jag plocka fram hela min ekonomi för flera månader, och socialen kollar av om jag kunde spara någonstans etc. Det är inte och det ska nog inte vara så lätt att få socialbidrag/försörjningsstöd:)

   Hälsar Peggy

 • Marie Hagberg

  Hoppas innerligt att massor av människor ger en slant nu, så att du kan fokusera på att må så bra som möjligt istället för att oroa dig över ekonomin!

 • Helen

  Jag lider med dig. Att sverige ska se ut så här 2012 är skrämmande.
  varför ska pengar styra allt. Du har rätt att få hjälp att överleva. Du har inte bett om att bli sjuk.
  Jag är ensamstående mamma med ett barn på 6 år. Jag bor i en trea på landet utanför örebro. Naturen ligger runt hörnet och likaså sjön.
  Du är mer än välkommen att ta ett rum här hos mig, UTAN betalning. Allt det andra löser vi om du så vill. Men det kommer inte kosta dig en krona. Finns även plats för din husvagn.
  Vill du bara komma bort en helg då och då så är du mer än välkommen då med. Och du kan få ha lägenheten helt själv, då jag är hos min kille.
  Jag önskar dig all lycka till och hoppas att du får många fina ljusa dagar i ditt liv.

 • frokenfinnemang

  Gud va arg jag blir! Själv kämpar jag på har själv haft lönebidrag och blivit rejält utnyttjad! Jag bor i en tvåa i sala och får det knappt att gå runt, men du är mer än hjärtligt välkommen hit ska du veta! Bara hör av dig så ordnar sig resten. Kram Sara

Vad tycker du?:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Välkommen till Kaoset

I kaoset härskar djuren över människorna

Bonnie's Blog of Crime

My Life of Crime, Murder, Missing People and such! Above all else, never forget the victim, that the victim lived, had a life and was loved. The victim and their loved ones deserve justice, as does society.

ADHD i vardagen

Just another WordPress.com site

hydraul

Where it gets messy...

Ewa Lev Livet !

Livet är inte bara en lek , det är en dans på rosor också ..

TANKESMEDJAN

Smått och gott i vardagens labyrint

5 söner och 1 man

(och så jag förstås)

kyrksyster

Kamp och glädje - så är livet.

ghostalive

Politik och samhälle. Nära och kära. Trams och allvar. Kändisar och okändisar. Brott och straff. Glädje och sorg. Cancer och annan skit. Livet helt enkelt.

En trevlig tjej

Det är synd att det är så få tjejer som är trevliga nuförtiden.

Post it Notes from my Idiot Boss

delivered directly to my computer monitor on an all too regular basis...

Affes Statistik-blogg

Statistik, politisk satir och betraktelser

George med Liemannen bakom axeln

George, jag lever med en dödlig cancer som jag pratat om i TV-serien som heter Himlen Kan Vänta

Hoebloggers's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

%d bloggare gillar detta: