Förvånansvärt många föreslår att jag lägger ut hela min ekonomi


Jag vill ge er en liten bild på näthinnan:
Tänk er att ligga i maginfluensa i ett halvår och jag ber dig göra en ekonomisk redovisning up to date.

Som jag skrev i ett par inlägg bak så söker jag personlig assistent för att få ordning på läkartider, mediciner, ekonomi, mat etc.
Sånt som man vanligtvis gör, men som jag inte orkar.
Mitt syfte är att försöka lösa mitt problem, inte tigga pengar från andra sjukskrivna/arbetare som arbetat hårt för sina pengar.
Därför slutar vi upp med frågor om vad jag betalar när var hur.

Någon undrade om jag prioriterar fel:)
Jahapp! Som att gå på nattklubb och shoppa istället för att spara mina pengar till räkningar?

Jag bor i en hyreslägenhet i en BRF. Inget att sälja där.
Det finns säkert en del bohag som kan säljas, men då missar vi en liten detalj:
JAG ÄR ENSAMSTÅENDE OCH FAKTISKT LITE SJUK.
Jag orkar inte ens ringa de samtal jag borde.
Ett blogginlägg skriver jag i omgångar. Jag får pausa för panikdiarré, kräkning i sjukpåse som jag bevarar i en hink vid soffan, eller så gör det så ont i kroppen att jag får lägga mig ner stilla stilla en stund.

—————-

Sedan tack för alla tips ang min sjukdom.
En tveksam tanke till dig som föreslog att jag skulle äta två råa broccolihuvuden om dagen.
Då kommer jag inte dö av cancer förmodar jag, utan istället av en exploderande röv.
Bara tanken gör mig livrädd.

——————–

Jag är oerhört glad över alla snälla vackra tankar ni skickat till mig. Jag är så rörd.
Alla tips ska jag få hjälp att kolla upp!

Ha en mysmåndag/
Peggy

Om Peggy Bell of Sweden

My thoughts are as unique as yours. Let's have a fusion Visa alla inlägg av Peggy Bell of Sweden

53 responses to “Förvånansvärt många föreslår att jag lägger ut hela min ekonomi

 • YN

  Cancer suger. Vara utan pengar suger. Kram.

 • Dick Lindkvist

  Hej
  Om vi alla som läser din blogg hjälper dig med hundra kr var så skulle du kunna komma på fötter
  Jag förmodar att det är många som läser och handen på hjärtat vad är hundra kornor för oss som är friska och har jobb
  Låt oss alla hjälpa den som behöver
  Delad glädje är dubbel glädje ( försöker att leva så )
  Kram

 • Marie

  Ja, faktiskt !! trots att jag inget jobb har ger jag gärna en hundring. I detta land som vi lever i är det precis så som Peggy skriver, som ensam-stående och sjuk förväntas hon klara sig själv. Så be någon om hjälp att öppna ett konto där vi kan sätta in en hundring så skall jag vara den första att bidra. och Nej detta är inte tiggeri det är vanlig djävla medmänsklighet inom Sveriges gränser.

  • Lisa

   Det blir många hundringar om vi ska hjälpa alla sjuka, hemlösa, skuldsatta, fattiga i Sverige.
   Vi måste nog lägga energi på att ändra systemet istället så de som behöver hjälp får hjälp.

   • Dick Lindkvist

    Man kan inte hjälpa alla men man kan hjälpa någon det är en bra början

   • Maria Engelwinge

    Det där är en sån lam ursäkt för att inte behöva hjälpa någon alls. Men om Lisa bekämpar systemet effektivare än det skulle vara att ge Peggy en hundring – heder till henne.

 • Lisa

  Beklagar över din sjukdom men jag förstår inte riktigt att du inte insett tidigare att inkomsterna inte håller till din hyra direkt skulderna började byggas upp.
  Det är ju som att jag skulle jobbat och bli avskedad och sen fortfarande bo kvar i en lägenhet med hög hyra.
  Nu har ju du blivit sjuk vilket är tusen ggr värre. Men är det inte lättare att be om hjälp att få flytta till en lägenhet som kanske inte ligger i centrala malmö och som har billigare hyra.
  Enkel lösning till problemet.
  Önskar dig all lycka.

  • Peggy Bell of Sweden

   Jag vet inte om du missat inledningen. Jag är inne på andra omgången cancer och har försökt att få billigare boende i flera år. Jag har bl a hyrt ut mitt enda sovrum till studenter. Så nej. Överraskning har det inte varit. Jag får ingen annan lägenhet. Inte ens en utbränd etta på Rosengård.

   Hälsar Peggy

 • Asynja

  Jag ser att du har en länk där man kan donera pengar till dej via paypal. Men jag har inget paypal konto och har inte tid och lust att skapa ett så kan du inte lägga in ett kontonr (eller mejla det till mej) så ska jag sätta in lite pengar till dej? Jag har inte mycket att bidra med, är ensamstående mamma och låginkomsttagare, men många bäckar små…

  Skit sen i om folk skriver att du tigger osv för det kommer säkert nån göra, det finns alla de sorter i vår herres hage.
  Men du ska inte bo i husvagn och du ska inte ha ångest och oro din sista tid här i livet på grund av pengar!!! Säg inte upp din lgh.

  Tänker på dej. Kram. ❤

  • Peggy Bell of Sweden

   Man behöver inte ett PayPalkonto. Har man en kontokort räcker det. Men du ska inte behöva tänka på att skänka när du själv har det knapert. Dina goda tankar räcker väldigt längt:) Kram

   Hälsar Peggy

   • Dick Lindkvist

    Men nog måste det gå att ordna ett koton så alla som vill kan sätta in en slant av valfri storlek

 • Marie

  är det inte så att i Sverige kan man inte ta ut kontanter från ett Paypal konto. därför skulle det vara bättre med ett svenskt vanligt konto.
  annars kan jag inte se att vi skulle göra någon nytta för dig.

  som svar till Lisa, jo det skulle bli fler 100 lappar än vad jag har. men då kan jag i alla fall välja vem jag vill hjälpa.

  • T

   Jodå, det går att överföra pengar från Paypal till ett svenskt bankkonto. Tar 1-3 dagar och kostar inget. Det går visserligen inte att ta ut i kontanter, men vem använder kontanter idag förutom bankrånare och gamla kärringar?

   • Marie

    ok, då är jag väl en gammal kärring då! men vilket som, så underlättar kontanter när man(personlig assistent)skall hjälpa någon att handla tex. inte alltid den bästa iden att lämna ut sin kod till kortet.

  • Peggy Bell of Sweden

   Jovisst kan man det. Man kan välja vilken bank och vilket konto man vill:)

   Hälsar Peggy

 • marna karlsson

  hej .vet inte om du läst om MSM svavlel pulvret eller om kolloidalt silver ??men snälla…googla på det och försök med den metoden !plus alla vitaminer som finns !!på det viset kan ev folk bli friska från sådant !ät grönsaker och ta MSM och,silver.

  • T

   Men seriöst! Fy fan vad oförskämt, för att inte tala om totalt känslokallt, att komma med sådana dumheter till någon som är döende i cancer! Usch! Skäms!

 • Julia

  Hej. Jag vill för det första bara uttrycka min ilska över hur lite hjälp en sjuk människa i Sverige får. Du kräver så otroligt lite, så lite att en del av dina problem skulle kunna lösas på en dag. Men tyvärr så är det inte så enkelt som det borde vara.

  Tyvärr känner jag ingen i Skåne som kan hyra ut något och jag själv är bosatt för långt ifrån för att kunna hjälpa dig på plats. Men jag beundrar din styrka och ditt mod. Det märks att du är en människa som är van att stå på dina egna ben och ta saker i dina händer. Men det är dags att du får stå på någon annans ben och låna någon annans händer.

  Jag hoppas innerligt att din situation löser sig så pass att du kan andas ut lite. Var inte rädd att ta hjälp från människor, det sårar dina nära och kära mer om de inte får hjälpa, det är något jag vet. Sänder dig styrka och värme medans jag håller utkik efter bostad för dig.

  ( en ide som du kanske inte gillar men som hade varit optimal är att söka bidrag hos fonder och insamlingar för att minska din skuld. om inte du orkar så hjälper jag dig gärna. )

  Med vänlig hälsning Julia

 • MLindaK

  Kan inte begripa mig på att vi lever bland så många hjärtlösa medmänniskor! Eller är det så att de är otroligt dumma i huvudet som ber en obotligt sjuk människa om dessa dumma ””lösningar ”

  Med en regering som styr landet med nästintill liknande politik som Hitler måste vi fokusera på att ta hand om varandra!

  Många styrke kramar till dig Peggy!

 • Camilla

  Tycker att du är fantastisk som skriver om ditt liv. Försäkringskassan kan ju se alltihop och få för sig att du kan utföra ett kontorsarbete på 75%. För så okänsliga är kassan 2012. Ingen sitter säkert.

 • Max Power

  Du borde förklara varför du är skriven som gift på Ratsit.

  • T

   Varför i helvete skulle hon behöva förklara det? Vad har du med det att göra? Tycker du att Peggy är en offentlig person som ska granskas?

   Koppla ur ditt bredband och din dator, gå ner till butiken, lämna in det och förklara att du är för dum för att använda Internet.

  • Peggy Bell of Sweden

   Jag vet inte ens vad det du säger betyder..

  • Peggy Bell of Sweden

   Ah, nu är jag med:)
   Min man drog med vinst på huset och hela bohaget till sitt hemland Wales 2003. Han skilde sig från mig i UK, men jag har inte fått tillgång till alla papper som kan göra mig skild i Sverige.
   Tro mig, jag har försökt med advokat och allt.

   Är det ok? Är jag trovärdig nu, eller det finns fler skumma saker du kollat upp som jag ska klara ut?

   Tips: Det står i min blogg:)

 • Martha

  Sånt här gör mig så förbannad. Jag bor ensam i en trea, med ett tomt rum. och hade det varit i Skåne så hade du fått flytta in hyresfritt på stört! Jag beundrar hur du kämpar. Samtidigt som jag blir arg över det. Sjuka människor ska inte behöva kämpa för annat än just sjukdomen. Inte ekonomin!

 • Lisbeth Ljungberg

  Ordna ett säkert konto och visa på din blogg så skänker jag och många med mig. Du ska aldrig tycka att du tigger.Många är medmänskliga.Ring din bank så fort du orkar. Kram Lisbeth

  • Em

   Hej! Det här är inte illa menat, en fråga bara som dykt upp efter att läst igenom din blogg + kommentarer. Varför tackar du NEJ till ALL hjälp människor erbjuder dig i kommentarerna? Du behöver ju pengar, svälj din stolthet och ta emot dem? Kanske inte jättekul att bo hos någon främmande, men måste ju vara bättre än hemlös??

   • Peggy Bell of Sweden

    Var menar du att jag tackat nej? Och jag kommer inte att bli hemlös. Då flyttar jag i så fall in till mina föräldrar. Det är inte det saken handlar om. Jag är 45 och mitt behov ligger i att bo själv. Det handlar inte om tacksamhet. Och jag har inte tackat nej till pengar. Jag har bara förklarat vad syftet är.

  • Peggy Bell of Sweden

   Ett konto går tyvärr inte att ordna, utan Paypal är det enda sättet, tyvärr. Man kan använda betalkort på Paypal och behöver inte vara medlem.

   Kram, Peggy

   Best Regards/ Med vänliga hälsningar, Peggy Bell peggy.bell@sparcle.nu http://www.sparcle.nu/bells_artwork

  • Dick Lindkvist

   Bra ide håller med dig

 • Sophia

  Vet du vad, kom & bo med oss i vår lilla lägenhet i Värmland. Jag läser till sköterska, har jobbat som personlig assistent. Jag förstår vad du går igenom mer än vad jag kan förklara med ord… Det är jag & mina barn. Jag kan inte erbjuda dig lyx, men kanske en chans till sinnesfrid…? Om du någonsin skulle behöva, står vår dörr öppen. Även om jag inte bor vid stranden, så ligger Vänern längre ner på gatan…
  Mina tankar går till dig!
  Kramar//FiaLia

  • Marie

   ett jätte fint erbjudande, fler av dig Fia å vi alla skulle må så mycket bättre.

   • Anonym

    Ja, man kanske skulle våga bjuda in människor mer i sina liv? Räcka ut en hand till de som behöver eller en axel att gråta mot? Varför är vi så rädda? Varför är smärta så svårt att ta i? Jag har levt med döden i mitt liv & med sorg & smärta. Men den är inte definitiv. Att förlora någon gör ont, men vetskapen att man gjort en positiv skillnad för någon gör väldigt gott! Det är här & nu som spelar roll, vi måste göra det bästa av det.
    🙂

 • Stig

  Jag har satt in en slant på ditt paypal konto.

  Hoppas det löser sig för dig.

 • Anders

  Hej Peggy!
  Blev väldigt upprörd över din situation när jag läste om detta i Aftonbladet.

  Att det skall behöva vara så i Sverige 2012.
  Älskade din kommentar om broccolin , haha!
  Härlig humor !!

  Kämpa på, kram // Anders

 • Marie

  100 tummar upp för dig……………

 • Anonym

  jag förstår inte varför du måste bo i en 2a för 7600 kr. galet dyrt.

 • Anita Brännström

  Jag är så förfärad inför vad du har råkat ut för….själv har jag också genomgått bröstcancerhelvetet…operation, cellgifter i massor , strålning…piller ..sjukdomskänsla från hårbotten till tårna…fy djävulen…feber i sju månader…blääää…
  Jag förstår hur du känner dig..lider med dig..min ekonomi blev ju inte bättre av denna sjukdom heller. Ja…välfärdssverige..hahaha. ???
  Jag är inte heller friskförklarad, men har i alla fall klarat av 2,5 år nu…jag lever mycket för dagen…
  kramar till dig…och håller tummarna …
  Anita

 • Maria

  Du är ju gift! Så även om du är ensamstående så räknas du ändå inte som ensamstående!!!
  Kan inte din man hjälpa dig ekonomiskt, nu när du behöver det som mest?!
  Så länge man är gift så får man betydligt mindre ekonomiskt stöd. Ex.vis blir bostadstillägget högre som ogift.

  • Peggy Bell of Sweden

   Nej. Jag är inte gift. Har förklarat redan. Han försvann 2003 och han behövde inte ta ansvar då heller. Jag är skild i UK men inte i Sverige.

   Och jag får inget bostadstillägg, oavsett. Jag har försökt.

   Kan vi droppa detta nu. Det börjar bli jävligt obehagligt.

   Hälsar Peggy

 • Dick Lindkvist

  Jag blir förvånad över alla underliga kommentarer
  Man behöver inte hjälpa om man inte vill
  men tänk att i morgon kan det vara du som drabbas av cancer eller nåt annat och kanske du skulle vilja ha hjälp vem vet hur framtiden ser ut
  Jag tycker att dom som kan och vill hjäpa Peggy gör det
  För som sagt i morgon kan det vara din tur att behöva hjälp

 • gunilla

  Ditt penningboblem är ju kronofogden. Skulle du tex. få bostadstilläg tar ju kronofogden dem också efter vad jag förstår lever du på existensminimum. Ansök om skuldsanering så slipper du betala nåt under några månader när de behandlar ditt ärende.hälsning från mig som harskuldsanering

 • Micaela

  Ta mig rätt, har du aldrig hört talas om att bröstmjölk kan bota cancer? Googla och läs faktiskt väldigt intressant! Dom har till och med börjat testa det utomlands på cancer patienter. Förstår att du får mycket idiotiska tips och du kanske tycker att även mitt är det men jag har läst mycket om det och det kanske iaf kan få bort en del cancerceller.

 • dens

  Hej igen.

  Jag har nu kollat upp allt via tingsrätten och eftersom ni inte har barn så kan du skilja dig oavsett!
  det du skriver stämmer inte!
  men du kanske inte orkar?
  Klart att folk kollar vad som är fel när du inte får bostadsbidrag. Då är det ngt annat som är tokigt!

  Men lider med dig oavsett peggy!

  • Emma

   Hur kan man vara så dum och påstå att det hon inte skriver stämmer? Vem är du att veta exakt hela historien och vad som har hänt? Hon skriver ju att det krävs papper från UK till Sverige för att bli skild här, men att hon inte har lyckats få dem. Hon har haft en advokat som försökt hjälpa henne med problemet så uppenbarligen är det något problem. Usch hemskt att hacka på någon som redan mår kasst.

  • Henrico

   @dens,

   Om du skall lägga ned tid på att misskreditera eller misstänkliggöra en dödsjuk person som dessutom inte är anonym tycker jag det är oerhört svagt av dig att gömma dig själv bakom anynomitet.

   Kliv fram och visa vem du är och stå för dina ord eller är du bara ett simpelt troll som gillar att jävlas med folk.

   Däremot har jag en fråga till dig, dens.
   Jag fattar inte vad det är som är så provocerande att du känner att du måste eller behöver lägga ned tid på att leta efter något som är tokigt?

   Jag kan bara gissa på att du inbillar dig att vi lever i en perfekt värld där allt är genomtänk, alla eventualiteter är planerade för och att det alltid finns någon annan som kommer att stå där och hjälpa den dagen något går åt helvete i livet.

   Om det är så tror jag du behöver en reality-check, för det går inte att planera, förbereda, för princip allt som kan hända här i livet.

   Det man däremot kan göra är ibland att faktiskt villkorslöst ställa upp för andra och se till att saker blir lösta utan att misstänkliggöra, utan att misstro, utan att ta på sig den där jävla jantemössan.

   Ha en trevlig kväll och Peg, varma kramar från mig. 🙂

  • Peggy Bell of Sweden

   Nej. Du har fel. Jag är redan skild i Storbritannien, och därför måste dessa papper hit till Sverige. *suck* jag har inte haft cancer i nio år.

   Och sedan är det väl uppenbart att jag inte får bostadsbidrag. Jag har själv valt min lägenhet, och hyran är för dyr. Man FÅR inte bostadsbidrag för att man bor för dyrt.
   Nu släpper vi detta.

   Hälsar Peggy

 • Knasan

  Bostadsbidrag kan man endast få som ensamstående när man är under 29 år!

 • Josef Boberg

  Den svenska modellens samhälle har sina avigsidor för t ex sjukskrivna – som jag ser det.

 • sjokvist *agnetha*

  Förstår mig inte på dom som tycker si och så om din ekonomi, fattar de inte att vem som helst kan hamna där om det skiter sig ??? Tydligen inte. Ditt kämpande torde förklara bristen på ork till annat, tycker jag, Du skulle verkligen behöva någon som tog tag i lite praktiska bitar, goda råd vill man ha när man ber om det, inte annars. Livet har hopat sig för dig på mera än ett sätt och man är ingen övermänniska , det är svårt att orka ensam.

  Kan jag ge dig handräckning på nåt vis gör jag självklart det.

  Massa varma kramar ♥

Vad tycker du?:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Välkommen till Kaoset

I kaoset härskar djuren över människorna

Bonnie's Blog of Crime

My Life of Crime, Murder, Missing People and such! Above all else, never forget the victim, that the victim lived, had a life and was loved. The victim and their loved ones deserve justice, as does society.

ADHD i vardagen

Just another WordPress.com site

hydraul

Where it gets messy...

Ewa Lev Livet !

Livet är inte bara en lek , det är en dans på rosor också ..

TANKESMEDJAN

Smått och gott i vardagens labyrint

5 söner och 1 man

(och så jag förstås)

kyrksyster

Kamp och glädje - så är livet.

ghostalive

Politik och samhälle. Nära och kära. Trams och allvar. Kändisar och okändisar. Brott och straff. Glädje och sorg. Cancer och annan skit. Livet helt enkelt.

En trevlig tjej

Det är synd att det är så få tjejer som är trevliga nuförtiden.

Post it Notes from my Idiot Boss

delivered directly to my computer monitor on an all too regular basis...

Affes Statistik-blogg

Statistik, politisk satir och betraktelser

George med Liemannen bakom axeln

George, jag lever med en dödlig cancer som jag pratat om i TV-serien som heter Himlen Kan Vänta

Hoebloggers's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

%d bloggare gillar detta: